Ubiqu | Care | Car
 

Hoe werkt het?

Bij het verhuren of delen van auto’s is sleutelmanagement een grote en tijdrovende kostenpost. Klanten moeten een sleutel ophalen en later weer terugbrengen, of moeten een pasje per post ontvangen. En als uw klant een sleutel kwijtraakt, moet u tijd en geld investeren in het ophalen van de auto en het vervangen van sleutels en sloten.

Met qKey bepaalt u gemakkelijk wie welke auto kan gebruiken, en voor hoe lang. Voer de mobiele telefoonnummers in van de mensen die een auto mogen openen en starten, koppel ze met één muisklik aan een auto, en klaar.

Geen gedoe. Nooit meer sleutels kwijt. Nooit meer auto’s terug zien te vinden. Ubiqu qKey is uw slimme online autodeelsysteem: veilig, simpel en flexibel.

Online dashboard – beheer toegang, waar u ook bent

Met het veilige en gebruiksvriendelijke qKey-dashboard beheert u met één muisklik de toegangsrechten. Volledig in de cloud, dus geen ingewikkelde software nodig. Integreert gemakkelijk met uw eigen reserveringsbeheer. Geef en ontneem toegang vanaf iedere computer, tablet of smartphone met internetverbinding.

Wie, wat, waar, wanneer
Het meest flexibele toegangsbeheer ooit. U kunt gemakkelijk en op afstand uw wagenpark verhuren of delen, zonder dat er sleutels uitgewisseld hoeven worden. Huurt een klant een week lang een auto? Dan verloopt daarna automatisch de toegang. Ook kunt u gemakkelijk zelf de auto blokkeren. Toegang aanpassen is met één klik gedaan – ideaal voor flexibele huur.
Veiligheid voorop
Bij toegangsbeheer is veiligheid de hoogste prioriteit. qKey realiseert het hoogst haalbare veiligheidsniveau door gebruik te maken van hardware security modules in de datacenters, gecertificeerde cryptochips in de toegangslezer, en SIM's/SAM's in het systeem waar nodig. Zorgeloos gebruik en onberispelijke privacy.
Alle informatie
Het online dashboard geeft een volledig overzicht van alle relevante informatie. Geregistreerde auto’s, geregistreerde gebruikers en reserveringen komen uit het online dashboard zelf. Daarnaast geeft de qBox in de auto informatie door: locatie en gereden afstand uit de GPS en accustatus, storingen, benzinevoorraad en andere beschikbare informatie uit de boordcomputer.

Mobiele telefoon – de sleutel die mensen altijd bij zich hebben

De mobiele app van qKey is de ideale autosleutel – als u bij de auto staat, hoeft u alleen maar op ‘ontgrendelen’ te klikken om de autodeuren te openen en de auto startklaar te maken. Omdat qKey met Bluetooth werkt, kunt u de auto al openen terwijl u aan komt lopen.

Overal
qKey is geschikt voor alle gangbare mobiele toestellen vanaf 2003, niet alleen smartphones. En is een klant zijn telefoon kwijt? Voor twee tientjes koopt hij een nieuwe, die gewoon geschikt is.
Gemakkelijk aansluiten
Als een telefoon geregistreerd wordt in het dashboard, krijgt de telefoon een sms’je met daarin de link naar de app. Even downloaden, en u kunt de auto meenemen.
Andere mobiele apparaten
Ook andere mobiele apparaten met Bluetooth kunnen aangesloten worden op qKey. Denk aan PDA’s en tablets. De app wordt dan per e-mail aangeboden, niet per sms. Net zo makkelijk, wel zo flexibel.

Toegangslezer – méér dan alleen toegangsbeheer

De toegangslezer is het brein van het qKey-systeem voor auto’s. Dit compacte kastje ontvangt het Bluetooth-signaal van de mobiele telefoon en controleert of de juiste digitale sleutel aangeboden wordt. Als dit in orde is, ontgrendelt de toegangslezer de deuren en deactiveert hij de startonderbreker. Ook is de toegangslezer een bron van essentiële informatie voor verhuurders. Alle signalen die de toegangslezer ontvangt en verstuurt, zijn versleuteld met hoogwaardige encryptietechnieken.

Informatiebron
De toegangslezer heeft een ingebouwde GPS en kan de boordcomputer van de auto uitlezen. Deze informatie wordt via de mobiele telefoon van de klant naar het online dashboard verzonden, zodat u te allen tijde weet waar uw auto is en hoe het ermee staat.
Onopvallend
De toegangslezer wordt achter het dashboard van de auto geïnstalleerd en is van buiten niet te zien. Hij is daarmee ook niet storend voor de stijl van exclusievere huurauto’s. De qBox wordt in 30 minuten geïnstalleerd door Ubiqu-monteurs. Hij doet onopvallend zijn werk zolang dat nodig is, en kan daarna gemakkelijk door u verwijderd worden.
Geen dataverbinding nodig
De toegangslezer verzendt informatie over de auto via de Ubiqu-app op de mobiele telefoon van de klant. Er is dus geen simkaart of mobiel data-abonnement nodig in de auto. En ook de klant merkt niets van het verzenden van de data.
Wilt u weten wat qKey kan doen voor uw bedrijf? Kijk dan eens bij Car.