Ubiqu | Care | Car
 

Hoe werkt het?

qKey verbetert tevredenheid en efficiëntie, niet alleen omdat sleuteltijd volledig geëlimineerd wordt maar ook omdat het systeem naadloos aansluit bij de werkroutines van thuiszorgmedewerkers.

Online dashboard – gebruiksvriendelijk en flexibel

Met het veilige qKey-dashboard beheert u met één muisklik de toegangsrechten. Volledig in de cloud, dus geen ingewikkelde software nodig. Beheer toegang vanaf iedere computer, tablet of smartphone met internetverbinding.

Wie, wat, waar, wanneer
Het meest flexibele toegangsbeheersysteem ooit. Zorgplanners kunnen roosters maken zoals ze gewend zijn, en dan per medewerker instellen wanneer ze bij welke cliënt binnen kunnen komen en hoe lang ze blijven. Toegang aanpassen is met één klik gedaan – ideaal voor invallers of alarmsituaties.
Veiligheid voorop
Bij toegangsbeheer is veiligheid de hoogste prioriteit. qKey realiseert het hoogst haalbare veiligheidsniveau door gebruik te maken van hardware security modules in de datacenters, gecertificeerde cryptochips in de toegangslezer, en SIM's/SAM's in het systeem waar nodig. Zorgeloos gebruik en onberispelijke privacy.
Alle informatie
Het online dashboard geeft een volledig overzicht van alle relevante informatie. Zo kunt u zien wanneer medewerkers bij cliënten waren, en kan niemand onopgemerkt qKey gebruiken om binnen te komen.

Mobiele telefoon – de sleutel die u altijd bij u hebt

De mobiele app van qKey is de ideale sleutelbos – selecteer de deur die u wilt openen, wacht een paar seconden tot de app zegt dat het ontgrendelen gelukt is, en u kunt naar binnen. Omdat qKey met Bluetooth werkt, hoeft u de telefoon niet eens tegen de deur te houden.

Overal
qKey is geschikt voor alle gangbare mobiele toestellen vanaf 2003, niet alleen smartphones. Hierdoor heeft iedere medewerker de juiste sleutels altijd al bij zich. En bent u uw telefoon kwijt? Voor twintig euro koopt u een nieuwe, die gewoon geschikt is.
Gemakkelijk aansluiten
Als een telefoon geregistreerd wordt in het dashboard, krijgt de telefoon een sms’je met daarin de link naar de app. Het downloaden duurt maar even, en daarna kunt u aan de slag.
Andere mobiele apparaten
Ook andere mobiele apparaten met Bluetooth kunnen aangesloten worden op qKey. Denk aan PDA’s en tablets, zoals de iPad. De app wordt dan per e-mail aangeboden, niet per sms. Net zo gemakkelijk, wel zo flexibel.

Druppel – digitale toegang voor cliënten

Veel cliënten merken het liefst zo weinig mogelijk van een verandering. Daarom is er de druppel – een digitale sleutel die gewoon aan een sleutelbos past. Ieder qKey-slot wordt standaard geleverd met vijf druppels, voor cliënten, familie en mantelzorgers.

Veilig
De druppel bevat een RFID-chip met een unieke digitale toegangscode. Deze chips worden bijvoorbeeld ook gebruikt voor OV-chipkaarten. Niet te kopiëren, door hoogwaardige Ubiqu-encryptie.
Gemakkelijk
Een cliënt hoeft de druppel alleen maar tegen het elektronische slot te houden, en de deur zal zich ontgrendelen.
Vertrouwd
Een druppel ziet er uit als een sleutelhanger en kan gewoon aan de sleutelbos. Voor mensen in een kwetsbare situatie is dit een vertrouwde manier om hun deur te openen, terwijl zorgverleners flexibel gebruik kunnen maken van de qKey-app.

Toegangslezer – onopvallende controlepost

Het brein van het qKey-systeem. Dit kleine kastje ontvangt het Bluetoothsignaal van de mobiele telefoon en controleert of de juiste digitale sleutel aangeboden wordt. Als dit in orde is, stuurt de toegangslezer een RF signaal (dit is dezelfde technologie als in afstandsbedieningen gebruikt wordt) naar de deur, zodat deze ontgrendeld wordt.

Veilige encryptie
Alle signalen die de toegangslezer ontvangt en verstuurt, zijn versleuteld met hoogwaardige encryptietechnieken.
Simpel
De toegangslezer wordt binnenshuis in een stopcontact binnen een straal van 10 meter van de deur in een stopcontact gestoken. Geen ingewikkelde installatieprocedure.
Onopvallend
De toegangslezer is van buitenaf niet zichtbaar. Voor zorgclienten is het hierdoor van buitenaf niet zichtbaar dat zij zorg ontvangen.

Elektronisch slot – volledig draadloos

De elektronische beveiliging van Ubiqu past op iedere deur, en is gemakkelijk en vrijwel onzichtbaar te installeren en te verwijderen. Veilig, betrouwbaar en draadloos.

Alle deuren
Heeft de deur al een elektronisch slot? Dan wordt de toegangslezer eenvoudig daarop aangesloten en zo onopvallend mogelijk weggwerkt, bijvoorbeeld in een systeemplafond. Het oude slot blijft werken, en zorgverleners kunnen met de app naar binnen.

Heeft de deur een mechanisch slot? Dan wordt de sleutelcilinder in enkele minuten vervangen door een elektronische cilinder. Ons systeem past op elke deur – portiekdeuren, centrale deuren, oudere deuren en deuren met oplegsloten zijn allemaal geen probleem.
Betrouwbaar in alle omstandigheden
Ubiqu werkt met onderdelen van erkende slotenmakers zoals DOM. Deze onderdelen zijn SKG***-gecertificeerd, voldoen aan alle wettelijke eisen, zijn bestand tegen water en zilte zeelucht en functioneren aantoonbaar goed bij winterse omstandigheden.
Krachtige batterij
De batterij in de qKey-sloten gaat twee jaar mee, ook bij intensief gebruik. Als de batterij leeg begint te raken, stuurt het slot daar automatisch bericht over naar het centrale systeem. Ubiqu plant ruim op tijd een afspraak in om de batterij te komen vervangen.
Bent u benieuwd wat qKey kan doen voor uw sleutelcliënten en efficiëntie? Kijk dan eens bij Care.